מחקר שוק עדכני שפורסם לאחרונה על ידי חברת המחקר Allied Market Research מעריך כי שוק ביטוח הסייבר העולמי אשר הוערך בשנת 2018 בהיקף כספי של 4.8 מיליארד דולר צפוי להגיע עד שנת 2026 להיקף כספי של 28.6 מיליארד דולר. יחד עם העליה בהיקף הפרמיות ומתקפות הסייבר גם עולה הצורך בטיפול ספציפי בנושא תביעת ביטוח סייבר.
זקוקים לייעוץ בנושא תביעת ביטוח סייבר ? טלפון 09-9699960 או ניתן לפנות באמצעות מייל
ביטוח סייבר משמש בעיקר על מנת לסייע לעסקים להגן על נכסי טכנולוגיות המידע שלהם מפני מתקפות סייבר כמו נוזקות, מתקפות כופר, מתקפות דיוג (Phishing), מניעת שימוש במערכת המידע (DDos) ועוד.
בדיוק כפי שכל לקוח שמתמודד עם תביעת ביטוח בגין שריפה, תאונת דרכים או נזק אחר מתנהל באמצעות עורך דין המתמחה בביטוח, הרי שהתנהלות במקרה של תביעת ביטוח סייבר מול חברת ביטוח כדאי לבחון את האפשרות לפנות לייעוץ מקצועי על ידי עורך דין ביטוח סייבר אשר מתמחה בפוליסות ביטוח סייבר.
עו"ד גיא שמואלי, שותף במשרד עורכי הדין שמואלי שמשון RGS מסביר כי התמודדות עם תביעת ביטוח סייבר מחייבת עורך דין אשר משלב בין ידע בעולם הביטוח ותביעות הביטוח לצד ידע טכנולוגי והבנה בתחומי סייבר, מערכות מידע, אינטרנט וטכנולוגיות מידע.
קשה לדמיין כיצד ניתן להתנהל היום ללא מערכות מידע. מתקפה פשוטה יחסית של כופר, אשר נועלת את מחשבי הארגון ואת הגישה לקבצים, עשויה לגרום לארגון השבתה מוחלטת. אין כמעט אף ארגון שמסוגל להתנהל היום ללא מערכות המידע.
מערך ביטוחי סייבר ארגוני משתלב בשורת צעדים ארגוניים אותם כדאי לנקוט כמו תגבור אבטחת המידע הארגונית ושיפור המודעות הארגונית לסיכוני סייבר. אם לפני מספר שנים ביטוחי סייבר היו בעיקר בתאגידי ענק, היום מציעות חברות הביטוח פוליסות גם לעסקים קטנים ובינוניים.
פוליסות ביטוח סייבר שנמכרות בישראל מגיעות היום כבר כמוצר מדף, אשר מתאים לצרכים של עסקים קטנים ובינוניים, במיוחד כאלה שתשתיות האינטרנט וטכנולוגיות המידע אינן מהוות את הבסיס לפעילותם. לעסקים כאלה מומלץ להיעזר ביועץ ביטוח או ברוקר על מנת להתאים את פוליסת ביטוח סייבר שמתאימה לצרכיהם. כך גם תביעת ביטוח סייבר שונה מתביעת ביטוח רגילה.
פוליסת ביטוח סייבר סטנדרטית כוללת שורת כיסויים לעסקים. כך לדוגמא בפוליסת הסייבר של חברת הביטוח AIG המשלבת בין פוליסת ביטוח סייבר לפוליסת אחריות מקצועית יש שורת כיסויים לביטוח סייבר לעסקים:
תשלום נזקים לצד שלישי – פיצוי של צדדים שלישיים בגין נזקי סייבר שכוללים בין היתר אבדן מידע אישי, אובדן מידע תאגידי וכשלי אבטחה
תשלום קנסות ברי ביטוח – במקרים רבים בעקבות הפרת חוק הגנת הפרטיות ופגיעה בחופש המידע מוטלים קנסות על חברות וארגונים.
הוצאות מומחי סייבר ויועצי מדיה – שני פקטורים עיקריים הנדרשים בטיפול במשבר סייבר הם מומחי סייבר שיזהו את ההתקפה ואת אפשרויות הטיפול בה ויועצי תקשורת. בכל צוות כזה מומלץ מאוד גם לצרף עורך דין ביטוח סייבר אשר עוסק בתחום ויכול לספק תובנות משפטיות לטיפול במשבר.
תשלום הוצאות דיווח ללקוחות – במקרה של אירוע סייבר המחייב יידוע של לקוחות או ספקים, עלות זו עשויה להיות גבוהה מאוד.
כיסוי לסחיטה – פיצוי בגין כספים ששלומו בעקבות סחיטה ונזקים הנלווים לה לרבות תשלום כופר, הוצאות מומחה והוצאות ניהול המשבר
אבדן רווחים – תשלום אובדן רווחים בעקבות פגיעה מתמשכת ברשת כתוצאה ישירה מכשל באבטחת מידע
תביעות של לקוחות וספקים – כיסוי בגין תביעות רשלנות, טעות, השמטה, הפרת חובה ומצג שווא רשלני במסגרת השירות המקצועי
נזקים והוצאות משפטיות – כיסוי נזקים ושכר טרחת עורך דין הכרוך בפגיעה בקניין רוחני, דיבה והשמצה ועוד
כמובן שיש לבחון את הפוליסה עצמה, את הכיסויים המוצעים, את תנאי הביטוח ואת הסייגים המופיעים בפוליסה. לא כל פוליסה מתאימה לכל ארגון. יש עסקים שהשבתת מערכת המחשוב מאפשרת להם להמשיך להתנהל, גם אם בצורה מוגבלת. עסקים אחרים לא יכולים להיות ללא מערכות מידע אפילו דקות ספורות.
לפוליסת ביטוח סייבר תנאי חיתום ייחודיים, דרישות מיוחדות בנושאי טכנולוגיה, טכנולוגיית מידע ואבטחת מידע. כמו כן, טיפול משפטי במסגרת תביעת ביטוח סייבר שונה מטיפול בתביעת ביטוח רגילה.
כאמור, חברות הביטוח בישראל מציעות היום פוליסות ביטוחי סייבר, אולם במקביל גם חברות הביטוח המובילות בעולם כמו Allianz, American International Group, Inc., Aon plc, AXA, Berkshire Hathway Inc., Lloyd’s of London Ltd., Lockton Companies, Inc., Munich Re, The Chubb Corporation, and Zurich הן שחקניות מרכזיות בענף ביטוח הסייבר העולמי.
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו”ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו”ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.